Kan ik nog een kentekencard aanvragen als ik de auto al op export hebt gezet?
Om de export van een voertuig, en de import in het land van bestemming vlekkeloos te laten verlopen, heeft u een kentekencard nodig. Deze kaart kunt u aanvragen voordat u de exporttransactie uitvoert. Echter krijgen wij soms de vraag van klanten wat ze moeten doen als ze de auto al op export hebben gezet, maar nog geen kentekencard hebben aangevraagd. Het antwoord op deze vraag geven we in dit artikel.

Het antwoord is ja, u kunt een kentekencard aanvragen binnen vier weken nadat u de auto op export hebt gezet via een EDD of OREH transactie. Echter is dit een omslachtig proces en kost het meer tijd dan wanneer u de kaart aanvraagt voordat u het voertuig exporteert.

Wat moet u doen om achteraf een kentekencard aan te vragen?
U stuurt een een e-mail naar bestel@vwe.nl met het kenteken van het voertuig, uw N.A.W. gegevens en e-mailadres. Wij nemen uw aanvraag dan in behandeling. De kentekencard wordt altijd naar de laatst geregistreerde eigenaar verzonden, u dient zelf contact met deze persoon op te nemen om de kentekencard in uw bezit te krijgen. De verwerkingstijd is ongeveer twee a drie weken.

De kosten voor het achteraf aanvragen van een kentekencard bedragen € 38,00 exclusief BTW en RDW leges. De RDW leges bedragen:

  • Indien de laatst geregistreerde eigenaar een bedrijf was: € 2.90
  • Indien de laatst geregistreerde eigenaar een particulier was: € 31,50

Auto Exporteren Auto importeren Snel geregeld bij Globalcar.
Als u uw voertuig wilt exporteren, kan GlobalCar dit faciliteren. Afhankelijk van het bestemmingsland verzorgen wij de juiste documenten zodat u met een vertrouwd gevoel op weg kan. Van een tijdelijke kenteken tot BPM teruggave. Geeft u liever het gehele proces uit handen? Geen probleem, in geselecteerde landen kunnen wij de registratie voor u uit handen nemen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Ook voor zaken rondom het importeren van een auto kunt u bij ons terecht. Van BPM-berekening of BPM-aangifte tot complete afgifte van een Nederlands kenteken. Met de juiste hulp is een auto importeren leuke onderneming. Wij kunnen u helpen met de volledige registratie óf meekijken langs de zijlijn en u voorzien van de juiste documenten en informatie. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos, omdat geen auto hetzelfde is. Wilt u graag weten hoe wij u kunnen helpen, vraag naar de mogelijkheden.

Export Auto Wientjes.
Wij zijn het juiste adres voor al uw auto export documenten. Jaarlijks verzorgen wij de exportdocumenten van duizenden voertuigen. Auto Wientjes is een specialist op het gebied van auto export dienstverlening voor alle voertuigen. Bij verkoop van een auto, motor, truck, caravan of aanhanger bestemd voor het buitenland (export), wilt u dat alles goed wordt geregeld. Wij hebben het kwaliteitskeurmerk ‘VWE-Exportpartner,’ dus bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij zorgen er voor dat uw auto wordt uitgeschreven in het Nederlandse kentekenregister en dat uw een RDW vrijwaring krijgt. Wij bieden deze dienst aan voor zowel particulieren als bedrijven.

Het keurmerk ‘VWE-Exportpartner’ geeft VWE aan exportgerichte bedrijven in de voertuigbranche die bewezen hebben over de juiste kennis en ervaring te beschikken op het gebied van voertuigexport. Auto Wientjes verzorgt voor u ter plaatse de benodigde export documenten en export diensten

Auto verkopen

Kies voor comfort en gebruik onze valet service voor slechts € 39.50 extra. Een van onze gekwalificeerde chauffeurs haalt uw voertuig op voor de terminal en brengt uw auto terug als u terug komt op de luchthaven. Uw auto staat tijdens uw verblijf in één van onze veilige parkeerplaatsen. Gaat u op reis en hebt u geen zin om op een bus te wachten? Of naar een parkeerplek op de luchthaven te zoeken of met al uw bagage naar de vertrekhal te lopen? Met Quick Parking is dit allemaal verleden tijd! U parkeert veilig uw auto op ons bewaakte parkeerterreinen en bent binnen 15 minuten in de terminal. De shuttlebus rijdt naar de vertrekhal en terug naar de parkeerplaats. Geen wachttijden. Luchthavenvervoer schoten zaventem